Radijska Produkcija

‍Radio ROMIC je radijski medij, ki že od leta 2003 bogati romsko in druge skupnosti s svojim raznolikim programom. Z vzpostavitvijo radijske frekvence leta 2008 (97,6 MHz) smo postali prvi romski radio v Sloveniji, ki skrbi za obveščanje, izobraževanje in informiranje tako romske kot neromske populacije ter se zavzema za ohranitev jezika in kulture romske skupnosti.

Ustvarjalci

Monika Sandreli
Damijana Pestner
Saša Ostojič
Ksenija Pestner
Taja Škerlak
Nina Brasseur
Benjamin Langner

S svojimi prizadevanji ustvarjamo lastne glasbene produkte ter organiziramo raznolike kulturne prireditve, kot so koncerti, predavanja in literarni večeri. Skrbimo za urejanje arhivskega gradiva, shranjevanje materiala na VHS in DVD, ter arhiviranje fotografskega gradiva.

Gostje naših oddaj vključujejo pomembne predstavnike romske skupnosti, predsednike romskih društev, romske svetnike in posameznike iz romskih naselij ter tudi pomembne predstavnike občin in državnih institucij. Naša tedenska oddaja "PRISLUHNITE ROMOM - ŠUNEN LE ROMEN" traja 25 minut in jo predvajajo različne medijske postaje.

Z odličnim sodelovanjem z različnimi inštitucijami ter organizacijami v lokalnem okolju pripravljamo strokovne vsebine, v katerih gostimo izjemne strokovnjake iz različnih področij. Prepričani smo, da boste ob poslušanju našega programa našli zanimive, poučne in raznolike vsebine.

Hvala, ker nas spremljate in prisluhnete življenju romske skupnosti skozi frekvenco Radia ROMIC - 97,6 MHz!